FAQ

Meer business met Bouwberichten

Wat is Bouwberichten?

Bouwberichten is een attenderingsservice over lopende en toekomstige bouwprojecten in Nederland en in Vlaanderen. Mét alle betrokken partijen, contactpersonen en andere relevante informatie over het project. Wie bouwt, wat, waar, wanneer en met wie?

Voor wie is Bouwberichten?

Alle partijen in de bouw en hun toeleveranciers kunnen Bouwberichten gebruiken voor hun marketing- en salesactiviteiten.

Waarom is Bouwberichten nuttig voor acquisitie?

Als eerste op de hoogte zijn en blijven van de nieuwste acquisitiekansen, dat is wat iedere leverancier wil. Bouwberichten attendeert je op kansen en brengt in beeld welke partijen betrokken zijn bij nieuwe en lopende projecten. Dat zijn jouw prospects en potentiele leads. Bouwberichten is méér: het geeft je een strategische voorsprong doordat je inzicht krijgt in markt en concurrentie.

Hoe actueel is de database?

Bouwberichten wordt up-to-date gehouden door een toegewijd redactieteam met researchers die jaarlijks duizenden telefoontjes plegen en websites raadplegen om jou de meest nauwkeurige en actuele informatie te geven. Nieuwe informatie is direct beschikbaar, zodat je op de hoogte blijft van projecten en bedrijven die voor jou interessant zijn. Inmiddels vind je ruim 200.000 organisaties in Bouwberichten.

Waarop is Bouwberichten gebaseerd?

Een aantal belangrijke bronnen is:

 • De media: De redactie volgt dagelijks bouwgerelateerde artikelen uit de media, zowel print als online. Daarvoor worden diverse tools gebruikt. De redactie extraheert hieruit de belangrijkste informatie om een project te updaten. Het redactieteam volgt ook belangrijke updates uit de bouwwereld op social media zoals LinkedIn.
 • Ons eigen netwerk: Het redactieteam spreekt regelmatig met vaste contacten zoals architecten, aannemers en projectontwikkelaars. Hierdoor is vaak al belangrijke projectinformatie bekend voordat het in de media komt.
 • Overige bronnen: Aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen, het Kadaster, vele bouwgerelateerde websites en natuurlijk Google.

Waarom krijgen sommige projecten eerder dan andere een update?

Projecten die jij markeert als ‘favoriet’ maken eerder kans door de redactie geüpdatet te worden. Want signalen over projecten die belangrijk zijn voor onze klanten laten we meetellen in de updatefrequentie. Dat geldt ook voor het aantal opmerkingen en doorstuuracties.

Wat kan ik met Bouwberichten?

 • Informatie zoeken, vinden en filteren.
 • Resultaten opslaan, printen, versturen en exporteren als PDF of Excel.
 • Eventueel een directe feed naar jouw CRM-systeem.
 • Dagelijkse mailalerts met updates over bouwprojecten op basis van jouw eigen filters.

Hoe weet ik of ik op tijd ben om te acquireren?

Een bouwproject kent de fases Signalering, Initiatief, Ontwerp, Gunning, Uitvoering en Oplevering. Per fase publiceert de redactie een update. Handig om te weten zodat jouw aanbod op tijd in de plannen kan worden opgenomen!

Kan ik een directe vraag stellen over een bouwproject?

Klanten kunnen bij elk project een directe vraag stellen aan de redactie. Binnen drie werkdagen geeft de redactie een terugkoppeling. Doe dat vooral!

Hoe kan ik de duurzaamheidsaspecten van de projecten zien?

De duurzame aspecten die regelmatig aan projecten worden toegevoegd zijn:

 • Groene daken
 • LED
 • Warmtepomp
 • Zonneboiler
 • Zonnecollectoren
 • Zonnepanelen

In de omschrijving staat vaak ook het type BREEAM-Certificaat, mate van circulariteit en andere duurzame aspecten binnen het project.

Waar vind ik de verborgen parels in de database?

Per organisatie is in te zien met welke organisaties vaak wordt samengewerkt én bij welke andere projecten de organisatie betrokken is. Zo zijn er interessante prospect- en leadlijsten samen te stellen. En dat zijn de parels voor jouw marketing- en salesstrategie.

Hoe kan ik met Bouwberichten aan de slag?

De afdeling Customer Solutions brengt je up-to-speed met persoonlijke trainingen en een helpdesk. Bel 088-5840 600 of mail naar bouwberichten@vakmedianet.nl. Het is handig om te starten met een gratis proefperiode van twee weken. Zonder verdere verplichtingen.

Gebruik Bouwberichten in combinatie met Cobouw

Cobouw brengt je dagelijks op de hoogte van het nieuws en de achtergronden in de bouw. Bouwberichten laat je zien wie wat waar en met wie bouwt. Een unieke combinatie. Zo verdien je een abonnement terug:

 • Weet altijd wat er speelt
 • Maak meer omzet
 • Vind bedrijven en contactpersonen en bouw een relatie op
 • Vind nationale en regionale bouwprojecten in verschillende bouwfases en segmenten
 • Krijg strategisch inzicht in marktpartijen

Dus…. Bouwberichten: dat is slim kansen zien.